Roland 2 (14-16 år)

Hvad tror vi på som spejdere? Hvorfor virker Learning By Doing? Hvordan laver man en fed oplevelse for sine spejderkammerater?

På Roland 2 får du en dybere indsigt i, hvordan spejdermetoden fungerer. Du lærer nogle af de tricks, din leder kender, og du får en masse viden om både mennesker og planlægning.

Kurset er både teoretisk og praktisk, og du vil opleve, hvad frihed under ansvar betyder, når du planlægger patruljedøgn og klarer dig uden hjælp fra ledere. At arbejde mere selvstændigt i patruljen uden leder indblanding skaber et venskab i patruljen som vare ved i mange år.

Når du har været på Roland 2, kan du stå for møder og ture for din patrulje. Du lærer at stå foran andre og instruere, og du bliver klar til at tage et større ansvar i din patrulje og i din hverdag.

Roland 2 er for spejdere mellem 14 og 16 år. Meget af kurset foregår indendørs og det afholdes i påsken eller efterårsferien.

 

Jagten På Roland(JPR) på Næsbycenteret i efteråret er en gensynsweekend for alle, der har været på Roland 1 eller Roland 2. Her møder man sine gamle spejderkammerater fra sit Roland kursus, men også en hel masse nye mennesker fra de andre kurser. Weekenden har fokus på at vedligeholde de venskaber, der er blevet dannet på kurserne.